• Rusza „PGE Turniej Maszyn Wodnych”

14.10.2021

15 października rozpoczynają się eliminacje do konkursu „PGE Turniej Maszyn Wodnych“ organizowanego przez Piaseczyńską Fundację Ekologiczną i Fundację PGE. Zadaniem uczestników jest zbudowanie modelu turbiny przetwarzającej energię potencjalną wody na energię mechaniczną. Konkurs techniczny promujący odnawialne źródła energii kierowany jest do uczniów szkół podstawowych i średnich z całego kraju.

pge-turniej-maszyn-wodnych.png
  • PGE partnerem tytularnym stadionu na kolejne 5 lat

11.10.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna i operator PGE Narodowego podpisały nową umowę sponsoringową na kolejne pięć lat. Jednocześnie arenie nadano imię legendarnego trenera piłki nożnej - Kazimierza Górskiego.

pge-partnerem-tytularnym-stadionu-na-kolejne-5-lat-.jpg
  • PGE i Akademia Wilfredo Leona grają razem

08.10.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna została Partnerem Głównym Akademii Wilfredo Leona – autorskiego projektu sportowego siatkarza Reprezentacji Polski. W myśl hasła „Więcej niż siatkówka”, celem Akademii jest zachęcenie dzieci i młodzieży już od 4. roku życia do aktywności sportowej poprzez regularne zajęcia i treningi ogólnorozwojowe z elementami siatkówki.

pge-i-akademia-wilfredo-leona-graja-razem.jpg
  • Fundacja PGE zaprasza na koncert i wystawę “Warszawa - Miasto Bohaterów”

23.09.2021

W sobotę 25 września, na Placu Piłsudskiego odbędzie się koncert “Warszawa - Miasto Bohaterów”. Jest to hołd oddany wszystkim mieszkańcom stolicy, których bohaterstwo i odwaga w czasie okupacji niemieckiej są często zapominane. Koncert oraz wystawa zostały przygotowane przez Towarzystwo Projektów Edukacyjnych we współpracy z Fundacją PGE w ramach projektu „Tablice Pamięci”.

fundacja-pge-koncert-i-wystawa-warszawa-miasto-bohaterow.jpg
  • PGE mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego

17.09.2021

Polski Związek Łyżwiarstwa Szybkiego obchodzi w tym roku stulecie działalności. Z tej okazji w piątek w Warszawie odbędzie się jubileuszowa gala, w trakcie której nagrodzeni zostaną najwybitniejsi zawodnicy, trenerzy i działacze w historii polskiego łyżwiarstwa. Mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego jest PGE Polska Grupa Energetyczna.